Malzemeler:
* 2 orta boy olgun muz + üstünü süslemek isterseniz 1 muz
* 1/3 su bardağı bal
* 2 yumurta
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı süt
* 1.5 yemek kaşığı fıstık ezmesi
* 1.5 su bardağı tam buğday unu
* 3 yemek kaşığı ham kakao
* 2/3 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Bir tutam tuz
* Bir avuç kırılmış pikan cevizi ya da normal ceviz (üzeri için de 3-4 tane ayırın)
* Bir avuç bitter ve sütlü çikolata (üzeri için de ayırın) – opsiyonel


Fıstık Ezmeli Muzlu Ekmek Yapılışı:
* Olgun muzları çatal yardımıyla ezip bal ile iyice çırpın. Ardından diğer tüm sıvı malzemeleri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
* Başka bi kapta tüm kuru malzemeleri iyice karıştırın. Kuru malzemeleri sıvılara ekleyip karışımı bütünleştirin.
* Baton kek kalıbınızı yağlayıp banana bread karışımını kalıba aktarın.
* Üzerine ortadan ikiye ayrılmış muzu, ceviz ve çikolataları (veya bu aşamada her ne istiyorsanız onları) yerleştirin.
* Ben üzerini süslemek için biraz fıstık ezmesi döküp mermer efekti vermeye çalıştım, dilerseniz bunu da yapabilirsiniz.
* 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakikada pişiyor ancak ilk 30 dakikadan sonra mutlaka kontrol edin çünkü kalıbınızın büyüklüğüne ya da fırın performansına göre bu süre değişkenlik gösterebilir.
* Dilimlemek için mutlaka soğumasını bekleyin yoksa dilimler darmadağın olabiliyor. Afiyet olsun😋

title
title
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.