Malzemeler:
2 adet yumuşamış muz
1/2 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1 büyük yumurta
1/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı krema kıvamında fıstık ezmesi (Taneli olanlardan değil)
2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (Yoksa 1 paket vanilin)
1+3/4 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Fıstık Ezmeli ve Muzlu Muffin Yapılışı:
Kekleri hazırlamaya başlamadan önce fırınınızı 220 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
Orta boy bir kapta muzları iyice ezin. Şeker, yoğurt, yumurta ve sütü ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
Fıstık ezmezi ve vanilya ekstresini de ilave edip onları da çırpın.
Diğer bir kapta, un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Unlu karışımı, fıstık ezmeli karışımın üstüne dökerek un gözden kaybolana kadar karıştırın (Çok fazla karıştırırsanız muffinler yumuşak olmaz)
Muffin kaplarını yağlayıp çok az boşluk kalacak şekilde doldurun. 220 derece ısınmış fırında 5 dakika tutup, ısıyı 180 dereceye indirin 12-15 dakika daha pişirin (Kürdan testiyle piştiğine emin olunca kapatabilirsiniz)
Afiyet olsun
😋
title
title
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.